Sport

Bra VM-debut av Sävsjös Emelie Wikström

För en vecka åkte hon bland småungarna i Sävsjös Högagärdebacke. Den här lördagen stod hon för första gången på startlinjen i ett senior-VM i tyska Garmisch Partenkirchen. Den 18-åriga tjejen klarade deb uten med bravur och en 24e plats.

Här handlade det om branter sävsjöborna inte ens kan stava till. Unga Emelie hade ett ganska högt startnummer o ch kunde i väntan på sin tur se långt mer rutinerade kolleger  köra ur – däribland svenska Therese Borssén.

 

Banan hade en tuff stakning och stun dens allvar skrämde nog Emelie Wikström en aning – i varje fall inledningsvis. Man kände att hon hellre ville komma ner med en kontrollerad åkning än störta sig utför och åka ur efter dussinet portar. Alltså blev det en kontrollerad åkning och en 27-placering. Klokt.

 

Den placeringen gjorde att hon fick ett högt startnummer i andra omgången – och till och med för en  minut eller så leda hela slalomtävlingen.

 

Den här gången blev det en b etydligt tuffare körning av Emelie från Sävsjö, mer aggressiv men ändå utan några stora missar.

 

Från sin plats nere i målfållan kunde hon sen se hur betydligt namnkunnigare åkare passerade henne. Hon hade många sådana bakom sig också.

 

Expertis på plats hade  bara lovord för Emelie Wikströms prestation den här dagen. Nu väntar slalomvärlden på ytterligare steg upp i prislistorna  näxsta vinter – och sen lär det visst vankas ett OS.

 

Högagärdetjejen gjorde ett bra jobb.

 

FOTNOT:

Österrikiska Marlies Schild segrade. På tredje plats kom Maria Pietilä-Holmner. Frid Hansdotter körde upp sig till en åttondeplats och som sagt Emelie Wkström, som avancerade till en 24 plats.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook