BRÅK OCH UTVISNINGSFEST – Vetlanda BK förlorade igen

VBK räckte inte till mot Hammarby på Zinkensdamm den här gången heller. VBK föll med 7-2 i en smågrinig match med mängder av utvisningar.

Det började illa för VBK. I vanlig (o)ordning ska tilläggas. Man fick tre utvisningar och fyra hörnor mot sig redan innan klockan passerat 15 minuter. Då passade Hammarby också på att göra 1-0 och 2-0. Då var det bara nästan Hammarby.

VBK reste sig dock och Daniel Johansson kunde reducera till 2-1 på ett 20-metersskott. Därefter tog isen mer eller mindre slut och blev näst intill ospelbar.

En väldigt låg bedömningsnivå från domaren gjorde också sitt till att spelet saknade flyt.
Den andra halvlek följde mönstret av första med stor Hammarby-dominas. Men nu dominerade man hela halvleken.

Hammarby gjorde också då målen och gick fram till 6-2 efter 70 minuter som till slut blev 7-2. Adam Rudell styrde in VBK:s 3-2-mål.

I övrigt blev det inte mycket till bandy. Istället hettade det till några gånger med småbråk. Precis som vid förra årets kvartsfinalsmöte mellan lagen. Totalt delades 105 utvisningsminuter ut. I VBK saknades Niklas Gälman medan Pontus Vilen var tillbaka.

Nu möter VBK Broberg i avslutningsmatchen på tisdag. De lagen kan också stöta på varandra i åttondelsmatchen. I så fall möts lagen tre gånger nästa vecka.