Toppnyheter Vetlanda

Stor insats efter brand i bostad i Vetlanda – hus måste evakueras, en person till sjukhus


En stor insats från räddningstjänstens sida pågick i Vetlanda under lördagseftermiddagen.Larm om brand i bostad kom in från Vetlanda. En hel byggnad måste utrymmas och en person fördes till sjukhus. Polisen mistänker brott.
UPPDATERAD: 1431, 1439, 1521, 1727, 1955

Larmet kom strax efter kl 1410 och det handlade om en brand i ett flerfamiljshus i Vetlanda centrum. Det rörde sig om en fullt utvecklad brand, en radhuslänga med brandspridning till vinden.

Branden bröt ut i en bostad på Kullgatan i västra centrala Vetlanda åt Tomaslundshållet. Det rörde sig om en stor insats från räddningstjänstens sida. Räddningsstyrkor från Vetlanda, Landsbro, Nässjö, Bodafors, Sävsjö, Eksjö och Värnamo larmades med ett 40-tal brandmän tillsammans med ambulans och polis till platsen.

När den första räddningsresursen kom fram till platsen konstaterades en utvecklad brand med rök och lågor ut från i en lägenhet på bottenplanet i ett tvåvånings flerbostadshus. Det förelåg också rökspridning till vinden på byggnaden. Flera personer hade också spontanutrymt från byggnaden.

Strax efter kl 15 ska branden ha blivit släckt. Räddningstjänstens rökdykare släckte branden i lägenheten och övrig personal hjälpte till att utrymma de sista personerna i byggnaden samt kontrollera den övriga byggnaden för brand- och rökspridning. Branden var koncentrerad till urspungslägenheten.

En person fördes med ambulans till sjukhus, meddelade räddningstjänsten strax innan kl 1730.
Räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen för efterbevakning fram till midnatt. Efter det kommer fastighetsägaren fortsätta med punktkontroller under natten.

UPPDATERING
Polisen har skrivit anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, en person i huset är misstänkt, platsen är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook