Nyheter

Brand ödelade Folkets hus i Lammhult

Vid fyratiden på söndagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om att det brann i fasaden på Folkets hus i Lammhult. På förmiddagen konstaterade man att byggnaden inte skulle gå att rädda och man fattade beslut om att låta byggnaden brinna ner.

När räddningstjänsten kom till platsen kunde man konstatera att det brann i en vägg intill entrén – men snabbt insåg man att elden spridit sig inne i väggen.

Det blev stort pådrag med flera enheter involverade.

Elden spred sig snabbt och släckningsarbetet blev besvärligt. Riksväg 30 går alldeles utanför Folkets hus och man var tvungen att leda trafiken på mindre gator förbi brandplatsen.

Räddningstjänsten ansåg sig också snabbt kunna konstatera att ingen människa fanns kvar inne i byggnaden, där så sent som på lördagskvällen arrangerats en fest.

Om branden har något med denna att göra eller det fyrverkeri som avfyrades vid det tillfället är för tidigt att säga något om. Den tekniska undersökningen inleds så snabbt det är möjligt.

Ursprunget till den brunna byggnaden uppfördes under 1930-talet i anslutning till en traditionell Folkets Park med dansbana. Den försvann för flera decennier sedan. Folkets hus-byggnaden har renoverats vid flera tillfällen genom åren och ännu en renovering har diskuterats.

Sedan beslutet fattats att låta byggnaden brinna ner såg räddningspersonal till att hålla elden under kontroll.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook