Ekonomi Jönköping Nässjö Småland Toppnyheter

BRUTAL ÖKNING av bostadspriserna i Nässjö


Hetaste bostadsmarknaden i höst. Nässjös priser på bostadsrätter ökar mest i hela Sverige, visar senaste statistiken.

Efter några månader med lägre prisökningstakt runt om i landet har tempot på bostadsmarknaden åter ökat. En majoritet av länen visar prisuppgångar för både bostadsrätter och villor under föregående kvartal. Priser på bostadsrätter har under de senaste tre månaderna stigit med 1 procent. Sett över ett år är ökningen nu 6 procent. Villapriserna har också stigit med 1 procent det senaste kvartalet, men med hela 9 procent över tolv månader. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling har tagit del av.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik analyserat prisökningarna på landets bostäder under det senaste kvartalet och året.

Nässjö toppar listan över var bostadsrättspriserna stigit mest (se lista nedan). Där har priserna gått upp med hela 24 procent det gångna kvartalet. En bostadsrätt i Sverige kostar nu i genomsnitt drygt 2,5 miljoner kronor.

– Hösten är alltid en intensiv period på bostadsmarknaden, vilket även avspeglas i prisstatistiken från det senaste kvartalet för juli till september. Vi ser att marknaden kommit igång igen efter sommaren och många mäklare runt om i landet vittnar om en fortsatt stark marknad. Attraktiva bostäder med bra läge säljs fortfarande i snabb takt. Vi ser dock att andra objekt tar lite längre tid och det beror framför allt på att vi har rekordstort utbud på marknaden, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Här har bostadspriserna stigit mest de tre senaste månaderna:

Bostadsrätter
Nässjö kommun             + 24 %
Linköpings kommun       + 21 %
Köpings kommun           + 17 %
Umeå kommun              + 16 %
Åre kommun                  + 16 %
Jönköpings kommun     + 15 %
Växjö kommun              + 14 %
Kungsbacka kommun   + 12 %
Borås kommun              + 11 %
Finspång kommun        + 11 %

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook