Småland

Brutalt mord – knivhöggs många gånger

Idag onsdag väcks åtal för ett brutalt mord den 6 november 2015 på Tegnérgatan i Kalmar, meddelar utredande åklagare. En man misstänks för knivmordet och en kvinna för bl a skyddande av brottsling.

En 36-årig man och en 23-årig kvinna träffade av en slump en 30-årig man i centrala Kalmar. Männen var bekanta sedan tidigare. De tre sammanträffade senare, också det oplanerat, med målsäganden, en 53-årig man. De fyra begav sig hem till målsäganden, som ett kort tag därefter blev mördad i sin bostad.

Alla tre häktades för mord, men i februari hävde åklagaren häktningen av 30-åringen och i april hävdes häktningen av kvinnan.

– Inledningsvis såg det ut som det slutna rummets princip. Men tack vare en omfattande förundersökning, i form av bra polisarbete, spårsäkringar och analyser, kan nu 36-åringen åtalas för mord. Mordet är mycket brutalt och målsäganden har avlidit på grund av knivskärning och ett stort antal knivhugg, säger vice chefsåklagare Åsa Adolfsson i ett pressmeddelande.

30-åringen är avskriven från brottsmisstankar. Han är nu målsäganden eftersom 36-åringen även åtalas för övergrepp i rättssak gentemot 30-åringen. Dessutom åtalas 36-åringen för ha misshandlat en annan person tidigare under kvällen. Kvinnan åtalas för skyddande av brottsling, våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman.

Av: Redaktionen, redakt[email protected] Gilla oss på Facebook