Buss till Värnamo – krav från Sävsjö kommun | Höglandsnytt
Nyheter Sävsjö

Buss till Värnamo – krav från Sävsjö kommun

En buss till Värnamo. Bättre förbindelse med Eksjö. Biljettsystem som gäller över länsgränsen. Mer tåg och buss till Jönköping på kvällar och helger. Det är några av Sävsjö kommuns krav på landstinget när framtida kollektivtrafiken ska diskuteras på torsdag på ett möte för allmänheten.

Företrädare för landstinget (som vid nyår ensamt tog över ansvaret för kollektivtrafiken i länet) kommer till Sävsjö på torsdag för att höra vad folket och företrädare för kommunen vill ha för kollektivtrafik. Vid kommunstyrelsens senaste möte på tisdagen diskuterades kommunens officiellt hållning i frågan.
”Vi vill föra fram principiella ståndpunkter”, säger kommunalråd Stefan Gustafsson (kd).
Det handlar bland annat om biljettsystem som gäller över länsgränser och mer av öst-västlig kommunikation i länet. Det vill säga möjlighet att åka på en biljett till Växjö och en buss till Värnamo.
”Arbetsmarknadsregionerna måste byggas ihop”, säger Stefan Gustafsson.
Men bättre kommunikationer med Jönköping är också ett måste:
”Nu har man byggt ett ståtligt Spira. Då måste vi få tillgång till detta med bussar och tåg på kvällar och helger”, säger Stefan Gustafsson som hoppas att många kommer till mötet på torsdag kväll för att göra sin röster hörda.

Liknande möten äger rum imorgon onsdag i Nässjö, den 12e mars i Vetlanda och den 28e mars i Eksjö.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook