Nässjö

Busschaufför förnekar rasistbrott

Den busschaufför som polisanmälts av två personer för att ha kastat nedsättande glåpord mot dem förnekar brott och polisanmäler i sin tur de båda personerna för att falskeligen ha anklagat honom för brott.

Händelsen inträffade i onsdags kväll förra veckan.

Mannen ska enligt det yngre parets anmälan på ett nedsättande sätt ha kommenterat parets utseende genom en relativt vanlig fras och därmed deras biologiska sammansättning och etnicitet. Kommentarerna skulle ha kommit i form av skrik.

Mannen som var busschaufför förnekar nu detta brott och polisanmäler i sin tur paret för falsk tillvitelse, ofredande och skadegörelse.
Någon sorts konflikt ska ha uppstått mellan mannen och paret. Mannen menar att han inte sagt något nedsättande men att paret skadat bussens dörr och dessutom ofredat honom.
Mannen ska, enligt polisens uppgifter, också vara upprörd för att det i en lokal dagstidning förekommit detaljerade uppgifter om fallet och mannens identitet.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

  1. Stackars sate, han ligger risigt till skyldig som oskyldig. Säkert frikänd fast omplacerad.

  2. Alla i Sverige utsätts för ett konstant hot om att bli oskyldigt anklagade för liknande saker, och vem som helst kan få dig att förlora ditt jobb med en enkel anmälan. Hur länge ska man tillåta att det går till på detta sätt?

  3. Oj, Ovanligt att svenskars identitet blir kända i media innan personerna är dömda….Inte.

  4. Vill du veta vem som har makten, fråga dig vilka som kan använda rättssystemet som vapen mot andra, vilka du inte får kritisera, vilka som skyddas av media, vilka som får skattebetalarfinansierade förmåner andra bara kan drömma om. Metoden fungerar lika bra på korrupta u-länder och medeltida feodalsamhällen som den gör på Sverige idag.

Kommentarer avstängda