Eksjö

Butik rånad i Mariannelund – våldsamma rånare

En livsmedelsaffär i Mariannelund blev rånad av två personer under torsdagseftermiddagen. Rånarna var våldsamma. Rånarna greps av polis och sitter anhållna. De är misstänka för en lång rad brott.

loggaRån, stöld ur butik, narkotikainnehav, narkotikapåverkan, drograttfylleri, brott mot knivlagen, brott mot utlänningslagen. En man och en kvinna misstänks för en lång rad brott efter en våldseftermiddag i Mariannelund igår torsdag.

Mannen och kvinnan ska först ha stulit matvaror i en livsmedelsaffär i Mariannelund. Dessa varor hittades i parets bil.
Därefter ska mannen och kvinnan vid 15-tiden gått in i en annan butik och där plockat på sig varor för cirka 500 kronor. Dessa varor betalade paret inte för och när personalen konfronterade kvinna ska hon, enligt polisens uppgifter, armbågat sig ut ur butiken.
Personalen följde dock efter tillsammans med en polisman som var på semester. Personalen och polismannen lyckades ta tillbaka varorna från kvinnan efter en kortare promenad. Då dyker mannen upp och tar tillbaka varorna med våld så att den butiksanställda faller till marken.

Mannen kom med bil för att underlätta flykten från Mariannelund.
Den ledige polisen lyckas dock med hjälp av sin fru få ut mannen ur bilen och få tag på bilnyckeln.

Butikspersonal och polismannen lyckades dock till slut gripa mannen och kvinna och hålla fast dem tills en polispatrull i tjänst anlände.
Mannen och kvinnan sitter anhållna hos Höglandspolisen. Mannen är i 30-årsåldern och kvinnan i 40-årsåldern. Det är, enligt polisens uppgifter, oklart var de hör hemma.

Mannen misstänks också för narkotikainnehav, drograttfylleri och narkotikapåverkan. I mannens bil ska en kniv hittats och därför misstänks han också för brott mot knivlagen.

Kvinnan i sin tur misstänks också hon för narkotikabrott liksom brott mot utlännningslagen eftersom inte ska ha följt de regler som lagen säger.

UPPDATERAT

En förundersökning är inledd mot den 31-årige mannen som anhölls strax efter midnatt natten till idag fredag. Eksjö tingsrätt ska utse en advokat åt mannen inför förhör med polisen. Mannen är inte medborgare i Sverige. Han är bosatt i Stockholm och vill gärna ha en advokat från Malmö eller en från Stockholm.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook