Ekonomi Eksjö

Byggbolaget hoppar av storsatsningen i Eksjö kommun

Byggbolaget Peab hoppar av sin inblandning i bygget av den redan försenade mångmiljonsatsningen Barnfilmbyn i Mariannelund.

Peab skulle enligt planerna ha bildat ett fastighetsbolag tillsammans med kommunala AB Eksjö Industribyggnader (EIB) och Snickarboa i Mariannelund AB för att bygga Barnfilmbyfastigheten som beräknas kosta 20 miljoner kr.
Skattebetalarna gick in med sju miljoner kr via EIB efter beslut av kommunledningen. Peab skulle också ha gått in med sju miljoner kr men nu hoppar bolaget av.
Istället har en ny intressent kommit in i satsningen men vill bara gå in med två miljoner kr och därför måste skattebetalarna punga ut med ytterligare fem miljoner kr till EIB, menar Eksjöpolitikern Rolf Abelsson (m) i en debattartikel i Smålandstidningen.
”Hela projektet är ett vågspel. Budgeten som presenterades för fullmäktige är undermålig. Det är viktigt att vi vet vilka risker vi tar med våra skattemedel som faktiskt är begränsade”, säger Abelsson och ifrågasätter om kommunen överhuvudtaget ska vara inblandade i Barnfilmbyn.
Abelsson efterlyser istället angelägnare satsningar som t ex renovering och ombyggnad av högstadieskolan Prästängsskolan i Eksjö.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook