Ekonomi Eksjö Sävsjö

Bygger ny fabrik för 100 miljoner kr i Eksjö

Jättesatsning. Idag fredag morgon kom beskedet att Eksjöhus bygger en ny fabrik i Eksjö för 100 miljoner kronor. Satsningen kommer samtidigt som en utbildningssatsning från kommunens sida.

Lindholmsgruppen AB, där bland annat Eksjöhus AB och Sävsjö Trähus AB ingår, har beslutat att investera drygt 100 miljoner kronor i en helt ny volymhusfabrik. Volymhusfabriken kommer att, vid full drift, sysselsätta cirka 70 personer och kommer att uppföras på Nifsarpsområdet i Eksjö.
”Vi vill etablera denna verksamhet så snart som möjligt och i Eksjö finns dessa möjligheter. Ytterligare en viktig del i beslutet har varit Eksjö kommuns utbildningssatsning för trähustillverkningen i regionen. Tillgången på rätt kompetens i vår närhet är avgörande för vår framtida utveckling, säger VD för LindholmsGruppen AB, Anders Lindholm. Ovanstående etablering innebär även fortsatta investeringar vid fabriken i Sävsjö. Sävsjö Trähus AB, som förvärvades för ett år sedan, kommer att fortsätta tillverkningen av huskomponenter inom Lindholmsgruppen AB och produktionskapaciteten ska öka”, Anders Lindholm, VD för Lindholmsgruppen, i ett pressmeddelande.

”Att Lindholmsgruppen nu väljer att fortsätta att expandera i kommunen är naturligtvis oerhört glädjande. En näringslivssatsning av detta slag innebär också ofta en positiv utveckling för vårt näringsliv i dess helhet. Eksjö kommun kommer att skapa en unik vuxenutbildning för att matcha behovet av den nya kompetens som krävs mot behovet av ökad sysselsättning i kommunen”, säger kommunalråden Hägg (c), Carlsson (s) och Lindström (m) i ett gemensamt uttalande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook