Nässjö

KLART: Nässjötågen ska gå under marken

Tåg till och från Nässjö kommer gå delvis under mark. Trafikverket och det svensk-spanska konsortiet, NCC Sverige AB och Obrascon Huarte Lain, S.A. (OHL), har nu tecknat kontrakt för bygget av fyra spår mellan Flackarp och Arlöv samt ombyggnad av stationerna Hjärup, Åkarp och Burlöv.

För att öka kapaciteten och minska trafikstörningar bygger Trafikverket ut Södra stambanan mellan Malmö och Lund från två till fyra spår.

Delar av sträckan mellan Lund och Arlöv byggs under marknivå för att minska bullerstörningar, och fler och bättre passager byggs över spåren för att öka tillgängligheten.

Tilldelningen av entreprenaden gjordes redan i slutet av maj men den överprövades av en konkurrerande entreprenör. Förvaltningsrätten i Falun avslog överklagan i augusti och tilldelningen har nu vunnit laga kraft. Entreprenaden omfattar samtliga arbeten i projektet.

– Detta innebär att vi räknar med att kunna hålla de planerade tiderna för byggarbetet. Vår entreprenör kan nu påbörja sitt arbete ganska omgående och sätta igång med förberedelserna inför bygget, säger Jens-Peter Eisenschmidt, projektledare, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook