Carema hyr in sköterskor till Kvarngården | Höglandsnytt
Vetlanda

Carema hyr in sköterskor till Kvarngården

Det blir hyr-sköterskor som ska arbeta på äldreboendet Kvarngården i fortsättningen. Vetlanda kommun har gått med på upplägget. Carema hyr in sjuksköterskorna från bolaget Rent a nurse [Hyr en sköterska] som ingår i samma koncern och ägs av riskkapitalbolagetn Triton och KKR. Efter att kommunen uppmärksammat Carema på ett antal brister på Kvarngården har nu bolaget lämnat förslag på hur man ska ordna till problemen.

En av åtgärderna efter att de flesta sköterskorna på Kvarngården lämnat sin anställning hos Carema och gått tillbaka till kommunen måste nu bolaget hyra in sköterskor, åtminstone till dess nya sköterskor anställts permanent.

Andra åtgärder är att ett boenderåd ska vara igång i april och ett rum för avkoppling ska bli klart under februari.

– Åtgärdsplanen visar att Carema tagit tag i de brister som vi påpekat och att det finns en planering kring hur bristerna ska åtgärdas, säger Petra Gummeson, vård- och omsorgschef på Vetlanda kommun..

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

 1. Detta är ett skämt, eller?, ”ett rum för avkoppling ska bli klart under februari.” ska blidka politikerna?,

  Triton köper tjänster av sig själva? och andra aktörer stängs ute?

 2. ”En av åtgärderna efter att de flesta sköterskorna på Kvarngården lämnat sin anställning hos Carema och gått tillbaka till kommunen måste nu bolaget hyra in sköterskor, åtminstone till dess nya sköterskor anställts permanent.”

  Ni journalister måste lära er att skilja på undersköterskor och sjuksköterskor. Ingen sjuksköterska från kommunen valde att följa med vid övergången till Carema och således kan ingen sjuksköterska välja att gå tillbaka. Inte heller har de flesta sjuksköterskor valt att sluta. Den1 mars 2011 när Carema tog över driften anställdes två sjuksköterskor, dessa två arbetar fortfarande på Kvarngården. En sjuksköterska från annan ort arbetade några månader förra sommaren men valde att flytta tillbaka till sin hemkommun då hon inte trivdes i Vetlanda.

  De sjuksköterskor som enligt anbudet saknas är de som skulle ha arbetat kvällar, helger och nätter, detta har lösts genom att kommunens sjuksköterskor har köpts in vilken var precis samma bemanning som gällde då kommunen stod för driften. Sjuksköterskebemanningen på Kvarngården är alltså inte lägre idag än när kommunen drev det, trots att anbudet inte följts fullt ut.

  Om du Maria Larsson vet någon annan aktör som har lediga sjuksköterskor för anställning tror jag att båda kommunen och Carema är tacksamma om du förmedlar dessa.

  Det har aldrig rått någon brist på undersköterskor och dessa kommer inte att behöva hyras in.

Kommentarer avstängda