Debatt

Carina Hägg (S) har inte ställt ifrån sig sin cykel ännu

Nu är Carina Hägg ute och cyklar igen. I en lång artikel uttrycker hon och Nalin Pekul oro över att nuvarande statsminister och regering monterar ned barnomsorgen. Det får oss läsare osökt tro att de bägge S-kvinnorna har tappat konceptet totalt.

Det är ju kommunerna som ansvarar för förskolor och barnomsorg, inte regeringen. Onekligen verkar det lite märkligt att Hägg och Pekul missat en så viktig information när de sitter på hemma på kammaren och skriver debattartiklar. Hägg och Pekul har kanske inte hört talas om det kommunala självstyret. Det kanske är därför som de vinglar omkring så ofantligt i politikens korridorer med betänkliga navigeringsbekymmer.

 

Det Hägg och Pekul borde ägna sig åt är att kartlägga de kommunala organisationerna inom ett bredare område än just bara barnomsorgen istället för att ägna sig åt att berätta sagor för oss väljare. Då skulle de upptäcka att många kommuner prioriterar andra verksamheter mera än de traditionella välfärdsverksamheterna vård, skola och omsorg. Väldigt många kommuner har bland annat enormt stor inneffektivitet i tekniska förvaltningarna och då speciellt i den så kallade utförarorganisationen, där bland annat gatukontoret och parkförvaltningen finns organiserad. Där rinner det stora summor pengar som istället kunnat satsas på kommunens barn- och ungdomsverksamheten.

 

I slutet på Carina Häggs sagostund torgför hon att de rödgröna avsätter 100 miljoner till kommunerna för att upprätta barnomsorg på obekväm arbetstid. I första ögonblicket låter det som en gedigen summa men skall alla 289 kommuner dela lika på denna lilla slant så blir det inte mycket att hänga i julgranen. Det blir nämligen bara cirka 350 000 kronor per kommun och det förslår inte speciellt mycket. Det som fattas för att bygga ut barnomsorgen när Hägg och hennes kompisar lagstadgat om barnomsorg på obekväm arbetstid får ensamstående föräldrar, barnfamiljer, fattigpensionärer, förtidspensionärer, arbetslösa och övriga invånare finansiera genom skattehöjningar när de tvingas starta nattdagis av den rödgröna politiken.

 

Om Carina Hägg fortsätter att vingla omkring med sin cykel i politiken likt hon gjort hittills får hon banne mig försöka få tag på ett par stödhjul och dessa finns bäst att finna i opposition. Låt inte Carina Hägg, Mona Salin och Lars Ohly detaljstyra ditt liv, lägg en röst på Sveriges enda kvarvarande arbetarparti Moderaterna. Fredrik Reinfeldt och hans kompisar är de som är bäst skickade att leda Sverige in i framtiden där det blir mera utrymme och frihet för såväl ensamstående föräldrar som för övriga i vårt avlånga land. På lokalplanet i Vetlanda behövs lite förändringar i toppen. En röst påmModeraterna i kommunalvalet skapar förändring om det blir tillräckligt många röster och speciellt om ni alla sätter krysset framför det andra namnet i listan på valsedeln.

 

LARS-ANDERS ERIKSSON

Vetlanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook