Debatt

”Centern är ett skitparti – sänd Annie Lööf till Island”

”Centerpartiet har just avslutat sin Framtidsstämma. Vilket dåligt namn på en stämma hos ett parti som inte har någon framtid”, skriver debattören Hans Mannefred i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

Centerpartiet har just avslutat sin Framtidsstämma. Vilket dåligt namn på en stämma hos ett parti som inte har någon framtid. De gör självmål hela tiden. Och hade det varit fotboll, så vet alla att man blir en förlorare.  Men samma spelregler gäller inom politiken. Centerpartiet är redan en förlorare och nästan varje dag som går; kommer nya nyheter – dumheter, som gör att partiets värsta fiende; är partiet själv. Vilken paradox!

”Jag blir förskräckt”

När jag ser hur Annie Lööf spelar korten i det politiska spelet, så blir jag förskräckt. Det påminner mig om när gårdarna förr kunde spelas bort på fyllan. Ruinen blev ett faktum.

Annie Lööf ansvarar för kanske världens rikaste parti ekonomiskt sett, men ett parti som är fattigt; när det gäller idéer, som går hem hos folket -väljarna.

Ruinen för Centerpartiet är ett faktum, väljarna flyr och snart hamnar partiet utanför riksdagen Detta inser inte Annie Lööf och det blir hennes fall. Pengarna finns kvar. Och de tar säkert moderaterna emot. Tankesmedjan Timbro har under lång tid gett Centerpartiet goda råd. Naturligtvis uppstår tanken att avsikten varit att få in Centerpartiet i moderaterna för att komma åt deras pengar.

En sak är säker: Visst får Annie Lööf avgå, om det blir före eller efter nästa val är svårt att bedöma. Jag tycker Annie Lööf är trevlig, för visst är hon det. Jag önskar inte att hon ska bli arbetslös och få smaka på sin egen politik. Ambassadörsposten på Island efter Anders Ljunggren skulle bli bra. Genom en sådan utnämning, så skulle hon bli inte bara Centerpartiets
yngsta partiledare genom tiderna, utan också Sveriges yngsta ambassadör genom tiderna, Det passar bra, eftersom hon är bäst på en sak: Att vara yngst!

Dumdristigheter

Dumdristighter är en bra sammanfatttning av förslagen om månggifte, fri invandring, plattskatt.

Förslaget om månggifte är så dumt så det finns inte ord för det. Fri invandring-förslaget är att ge Sverigedemokraterna vind i seglen. Plattskatt kan få den starkaste att falla platt på magen; för att riskera att kvävas. Annie Lööf : Vi har redan klasskillnader så det räcker mer än väl.

Nu vill Annie Lööf naturligtvis försvara sig med att partistyrelsen och partistämman tagit bort en del av förslagen som partiprogramsgruppen lade fram. Men skadan är
redan skedd.
Förr kunde det lukta koskit när bönderna kom direkt från ladugårdarna till studiecirklarna och partimötena. Men nu har Centerpartiet blivit ett skitparti på annat sätt; genom att lägga fram tokigheter som förslag, som inte går att sudda bort. Och det skiter jag inte i.

Hans Mannefred, folkbildare, fristående samhällsdebattör

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

Kommentarer avstängda