Debatt

Centerns färg allt mera mörkblå

I ett försök att få Centerpartiet att framstå som ett grönt alternativ i den politiska debatten pekar allt mera på att Annie Johansson ( C ) är pådrivande för att ge sitt parti en mörkblå färg.

Centerpartiet vill satsa grönt skriver centerriksdagsledamoten Annie Johansson på denna debattsida, men den politik hon företräder och vill utveckla tillsammans med Moderaterna blir allt mera blå.

 

Skälen till denna utveckling är inte svår att analysera. Med ett centerparti under ledning av Maud Olofsson som balanserar på den magiska fyra procentsnivån, är anpassligheten till Fredrik Reinfeldt viktigare för att få sitta på regeringstaburetterna än att föra en folkrörelseförankrad miljöpolitik.

 

Att ansvarig miljöminister nu gör ett desperat försök, genom att få SMHI att presentera bättre väder, gör ju knappast centerpolitiken mera trovärdig.

 

En sammantagen bedömning av dagens centerpolitik är att man omvandlar sin tidigare gröna färg till mörkblå. Det handlar om utspel kring arbetsmarknaden med arbetsrätten och slagen mot löntagarnas organisationer. Det handlar om tveksamheter i den förda infrastrukturpolitiken under tidigare ledning av centerpartistiskt statsråd. Det handlar om otydlighet i miljöpolitiken under ledning av centerpartistisk miljöminister.

 

Den tidigare centerpartistiska folkrörelseförankringen har bytts ut till ett storstadstänkande där den gröna färgen bytts ut mot något allt mera blått.

 

Att Annie Johansson på debattsidan i Höglandsnytt säger att Centerpartiet vill satsa grönt blir ett trovärdighetsproblem när politiken som administreras är blå.

 

GÖTE WAHLSTRÖM

Bankeryd

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook