Nässjö

Centralskolan läggs ned – Nässjö kommun vill bygga nya skollokaler

Beslutet att lägga ned Centralskolan och flytta undervisningen till Brinellgymnasiet står fast, meddelar kommunledningen i Nässjö idag tisdag. Nu finns planer på nya skollokaler istället.

[adrotate banner=”28″]
Kritiken mot Nässjö kommuns skolplan fick ny luft under vingarna efter att E-huset på Brinellgymnasiet dömts ut efter att ha orsakat sjukdomar p g a mögel.
Idag meddelade kommunledningen att tidigare beslut står fast.
Istället lutar det nu åt att högstadieelevernas undervisning i estetiska ämnen helt förläggs till Träcentrum (tidigare har det bara gällt slöjd). Dessutom ska mer gymnasieundervisning också ske på Träcentrum, enligt nya förslaget.
För att få plats med nya undervisningen är förslaget att bygga till en våning på Träcentrum.
Kommunfullmäktige måste godkänna förslaget om utbyggnad för att undervisningen ska kunna börja till höstterminen.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

 1. Hoppas då att politikerna innan beslutet tar sig tid att prata med berörda elever… Vet de tex att redan nu får eleverna stå och äta på brinell pga platsbrist, och vissa dagar får de köa så de inte hinner äta innan lektionerna börjar igen. Våra barn skulle inte påverkas sägs det… Men både på central o Hultetskolan påverkas de dagligen inför kommande nedläggningar. Fattar ingen att det kommer kosta massa extra och elevernas lärande kommer inte bli bättre på någon av Nässjö trånga skolor!!!!

 2. Hur tror ni läget på Brinell är NU ? Hela det här läsåret haltar. Så många inställda lektioner, pga sjuka lärare, lärare som uteblir mm Hur ska eleverna hinna ta igen allt detta ? Hur kommer de att klara nationella prov när de inte knappt fått nån undervisning i tex Engelska alls innan jullovet ? Utan klassen sitter utan lärare och förväntas klara sig själva. Finns det inte tid att ta ansvar för de elever som är i skolan just nu ? Titta över läget nu för de som vimsar omkring o letar efter, vilket klassrum de ska vara i och undrar om det kommer nån lärare alls ?

 3. För att med all trotsighet som det går att uppbringa ska undervisning förslagsvis ske på Brinell genom att bygga till en våning på Träcentrum, samtidigt som en brukbar skola står outnyttjad i centrum.
  Vad är kostnaden för denna påbyggnad av Träcentrum ?????
  Har den styrande ryggdunkargruppen inget som helst samvete för hur man använder skattemedel ??????
  Lägg befintlig skolutredning i papperskorgen och gör om den med kompententa deltagare involverade.
  Man förstår mycket väl de Rusta anställda som nappar på erbjudande att flytta till Norrköping för vart än man kommer kan det bara bli bättre än Nässjö kommun.l

 4. Är inte kommunalrådet Anders Karlsson som varit med om att fatta detta beslut en gammal bonde?

  De brukar ju tänka klokt!

 5. Ja du, Gunnar Gadderyd. Om Centralskolans nedläggning var det enda beslutet som politikerna inte förstår – skulle Nässjöborna vara lyckliga. Man får väl hoppas och tro att Nässjös invånare kan förändra den politiska makten ordentligt vid valet 2014. Att det ”jäser” kan man notera vid många mötesdiskussioner!

Kommentarer avstängda