Ekonomi Toppnyheter Vetlanda

Chef för stort Vetlandaföretag har hastigt avlidit

Delvis Vetlandabaserade fönstertillverkaren Inwidos styrelseordförande Arne Frank har hastigt avlidit, meddelar koncernledningen på tisdagseftermiddagen.

Under tisdagen kom beskedet att styrelseordföranden Arne Frank har gått bort efter en kortare tids sjukdom.

Valberedningen, med dess ordförande Thomas Woulikainen, inleder nu arbetet med att hitta en efterträdare till Arne. Styrelseledamoten Anders Wassberg, VD och koncernchef för Ballingslöv, fortsätter som, av styrelsen utsedd, tillförordnad ordförande till en ny permanent utsetts.

Arne Frank blev vald till styrelseordförande för Inwido AB i mars 2014. Frank var civilingeniör i industriell ekonomi, utbildad vid Linköping Tekniska högskola. Han satt också som VD för AAK AB och som styrelsemedlem i Alfa Laval.

”Med stor entusiasm och övertygelse lotsade han företaget genom börsintroduktionen i september samma år och har därefter verkat med stort engagemang i företaget.Arne har gjort stora insatser för Inwido och jag kommer att sakna hans stöd och trygghet i vår förändringsresa. Idag går våra tankar till familjen,” säger Håkan Jeppsson, VD och koncernchef för Inwido.

Arne Frank blev 59 år gammal.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook