Eksjö

Chefen på kommunen om de döda spädbarnen

Två spädbarn hittades döda natten till i söndags i en bostad i Bruzaholm och föräldrarna har suttit anhållna till idag onsdag förmiddag när åklagare beslutade släppa dem fria.

LÄS MER: Döda spädbarnen: föräldrarna släpps fria
Tidigare har uppgifter framkommit om att äldre barn i familjen omhändertagits av socialen. Dessa uppgifter vill Ulla Henriksson, socialchef i Eksjö kommun, nu inte kännas vid.
”Med anledning av sekretess har socialtjänsten vid Eksjö kommun inte möjlighet att lämna några kommentarer kring om familjen har varit aktuell för socialtjänsten”, säger Henrikssom i ett pressmeddelande efter beskedet om att föräldrarna släppts fria men ger en allmän information om om orosanmälningar och insatser för barn:
”Av olika orsaker kan inte alla barn bo hos sina föräldrar. Skälen kan bland annat vara missbruk, bristande omsorgsförmåga eller psykisk sjukdom hos föräldrar. Utifrån inkomna orosanmälningar kan socialtjänsten genomföra utredningar och besluta om insatser. Insatser kan också göras under pågående utredning. Varje barn i är unikt och en separat utredning görs alltid för varje enskilt barn. Ett barn kan inte omhändertas bara för att tidigare syskon har blivit omhändertagna.”

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook