Höglandet Nyheter

CHOCKBILDER – Otäcka människor i Finland


Nyligen avslöjades den selektiva uppfödningen av kraftigt överviktiga rävar på finska pälsfarmer. Medlemsorganisationerna i den internationella djurskyddskoalitionen Fur Free Alliance uppmanar nu Finland att vidta kraftiga åtgärder för att få ett slut på den grymma aveln av de överviktiga arktiska rävarna.

Veikka Lahtinen, kampanjkoordinator för den finska djurrättsorganisationen Animalia, säger: ”Industrin har varit medveten om problemet ett tag. En studie publicerad 2014 visade att under hösten hade så många som 86 procent av djuren böjda fötter och chockerande 20 procent led av sjuklig fetma.”

De arktiska rävarna som föds upp enkom för sin päls väger ibland 5 gånger sin naturliga vikt. Som ett resultat av övervikten lider rävarna av svåra välfärdsproblem som lös hud, hudveck och böjda fötter. Rävarna är så stora att de knappt kan röra sig.

– Det går inte att föda upp djur i bur på ett etiskt ansvarsfullt sätt, det är i grunden fel att utnyttja djur för sin päls. Så många moderna företag har redan tagit steget till att bli helt pälsfria och det är djurfria material som är framtiden, säger Francesca Vilches, ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook