Ekonomi Höglandet Sävsjö Toppnyheter

CHOCKEN: Lägger ner stort Sävsjöföretag – alla anställda sägs upp

Börsbolaget Midway Holding planerar att avveckla dotterbolaget, släpvagnstillverkaren Midtrailer AB i Sävsjö.

Ledningen för Midway Holding AB överväger att lägga ner verksamheten i dotterbolaget Midtrailer AB i Sävsjö. Midtrailer AB har därför varslat samtliga 20 anställda och förhandlingar med de fackliga organisationerna inleds nu.

– Det är självklart mycket tråkigt att ge denna information till de anställda. Midtrailer har under lång tid redovisat stora förluster och Midway har under flera år arbetat hårt och investerat väsentliga belopp för att vända bolaget till positivt resultat, men inte lyckats. Midtrailer är verksamt på en marknad i snabb förändring med nya affärsmodeller som pressar priserna, samtidigt som kostnaderna för råmaterial stiger och valutorna utvecklas ofördelaktigt. Vi bedömer det inte längre som möjligt att återställa lönsamheten i bolaget, säger Midway Holdings VD Sverker Lindberg i ett pressmeddelande.

Försöken att sälja till någon annan har också misslyckats.

– Vi har under en längre tid fört förhandlingar med flera intressenter, såväl svenska som internationella, om att ta över Midtrailer men ingen av dem kunde se någon lönsamhet i verksamheten, trots potentiella synergier, säger Lindberg.

Under de tre första kvartalen 2018 omsatte Midtrailer 64 miljoner kr och redovisade ett rörelseresultat på –15 miljoner kr, en förlust på otroliga 25 procent av omsättningen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook