CHOCKEN: Nerlagda Myresjösågen monteras upp på annan ort i jätteinvestering | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Hultsfred Jönköping Sävsjö Toppnyheter Vetlanda Vimmerby

CHOCKEN: Nerlagda Myresjösågen monteras upp på annan ort i jätteinvestering

Stockholmsbörsnoterade och Mörlundabaserade skogskoncernen Bergs Timber investerar många miljoner kr i sågverket Vimmerby men maskinerna till investeringen kommer från nerlagda sågen i Myresjö.

Bergs Timber förvärvade sågverket i Vimmerby av Setra under vintern 2017. Vimmerbysågen har ett bra geografiskt läge för Bergs och är specialiserade på furuträvaror.

Styrelsen för Bergs Timber har nu fattat beslut om att investera 27,5 Mnkr i en ombyggnad av såglinjen. Investeringen sker delvis genom att utnyttja maskiner från den nyligen nedlagda sågen i Myresjö.
LÄS MER:KLART: De köper sågverket i Myresjö

”Efter investeringen får Vimmerbysågen en modern bandsågslinje som kommer att öka effektiviteten och ge ett förbättrat sågutbyte. Vi kommer samtidigt att öka flexibiliteten gentemot marknaden. Vi är mycket nöjda över att styrelsen har fattat investeringsbeslutet. Vi inleder samtidigt under vintern projekteringen för ombyggnad av sorterverket för att effektivisera och möjliggöra en flexiblare och bättre sortering”. säger VD Peter Nilsson i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook