Ekonomi Höglandet

CHOCKEN: Skatteverkets nya uppgifter om din deklaration

Rekordmånga deklarerade digitalt. Den 2 maj hade nästan 6,3 miljoner personer deklarerat digitalt. Det är en ökning med cirka 150 000 digitala deklaranter jämfört med förra året, redovisar nu Skatteverket.

– Vi har haft en ökande digital trend under många år. De senaste fem åren har antalet som deklarerat digitalt ökat med över en miljon personer. Vi ser också att allt fler deklarerar tidigt. Mer än dubbelt så många deklarerade digitalt första dagen i år jämfört med sista dagen, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Totalt ska drygt 8 miljoner personer deklarera i år. Hittills har 6 270 047 av dem deklarerat digitalt. Antalet digitala deklarationer kommer att öka ytterligare fram till den 15 juni då alla som har anstånd ska ha deklarerat.

De flesta deklarerade i Skatteverkets e-tjänst, det var nästan fyra miljoner personer som använde den. Appen var också populär och användes av cirka 1,3 miljoner. Cirka 450 000 deklarerade digitalt med sms och cirka 600 000 godkände digitalt via telefon.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook