CHOCKEN: Vetlanda BK ledde med tre mål – då rasade allt

Vetlanda BK ledde med 0-3 mot tabelltvåan Västerås på bortaplan. Men förlorade med 5-4 efter det att Västerås gjort tre hörnmål.

VBK gick alltså fram till 0-3 i innan Västerås genom VBK-bekantingen Martin Landström kunde göra en viktig 1-3-reducering i slutminuten av första halvlek.

VBK:s första mål gjorde Tobias Nyberg på en ny fantastiskt genomåkning i mitten innan han rundade målvakten.

Även Pontus Vilens mål, som drog till på volley, var hämtat ur den hägra skolan. VBK:s först tredje mål gjorde Adam Rudell på en retur från just Vilen som fortsätter att övertyga spelmässigt.

I andra halvlek gjorde VSK 2-3 tidigt.

Då hade VBK både Nyberg och Philip Lennartsson på avbytarbänken efter två ansiktsskador. Dessutom drog Albin Renholm på sig en onödig utvisning. Både Nyberg och Lennartsson kom dock åter i spel.

Det hindrade ändå inte Eetu Pehkkuri från att sätta 2-4 på hörna.

Västerås kunde också göra mål på hörnor. Hemmalaget satte då sin andra och tredje hörna via 3-4 och 4-4.

Hemmalaget hann också med 5-4 innan matchen var slut.

Kanske rättvist efter andra halvlek då Västerås pressade på bra. Mycket beroende på att VBK ådrog sig både skador och utvisningar.

VBK gjorde ändå en mycket bra match även om resultatet gick laget emot. Och då främst i första halvlek.

Nu återstår två matcher innan VM-uppehållet. VBK möter Falun hemma om en vecka och två dagar senare Sirius på bortaoval.