CHOCKEN: Vetlandaförening får enormt bidrag av kommunen | Höglandsnytt
Bandy Ekonomi Toppnyheter Vetlanda

CHOCKEN: Vetlandaförening får enormt bidrag av kommunen

Skirö AIK:s damlag får 150 000 kronor i bidrag till sin verksamhet från Vetlanda kommun, det har en enig kommunstyrelse beslutat under onsdagen.

Ett bra tillskott i kassan för ett elitsatsande bandylag. Det här var en väldigt positiv nyhet. Det innebär att vi kan satsa på damelit, hålla oss på den här nivån, utan att försumma ungdoms- eller herrverksamheten i klubben. Samtidigt är det väldigt bra att dam- och herridrott jämställs, säger Anders Oskarsson, ordförande i SAIK, i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Det finns nu tre elitklubbar med så kallat elitstöd i kommunen. Elit Vetlanda, Vetlanda BK och nu också Skirö AIK dam. Tanken är att ett avtal ska skrivas mellan damlaget och kommunen som gör elitstödet till ett återkommande årligt bidrag.

– Vi vill självklart att tjejerna ska ha samma förutsättningar som killarna. Skirö AIK och det här damlaget betyder mycket för oss i kommunen, tjejerna är jättebra ambassadörer och viktiga förebilder. I många föreningar är det en tydlig satsning på killarna, här gör man lite tvärtom. Jag tycker att vi ska vara jättestolta över den här föreningen och deras damlag, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Tvarnö (S).

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook