CHOCKFÖRLUST FÖR VETLANDA BK – Medioker insats | Höglandsnytt
Bandy Toppnyheter Vetlanda

CHOCKFÖRLUST FÖR VETLANDA BK – Medioker insats


Vetlanda BK är i brygga. Detta sedan Motala på nytt sänkt VBK med hjälp av ett effektivt hörnskytte. 5-2 (3-2) slutade matchen, vilket VBK får svårt att vända i åttondelsfinalen i hemmahall.

VBK fick annars en bra inledning på matchen då båda finska landslagsmännen, Emil Fedorov och Eetu Peuhkuri, visade vägen med 0-1 respektive 0-2. Det senare målet på en kanonhörna av Peuhkuri. Där avslutades dock målgörandet för VBK denna afton.

Motala svarade med fem raka mål. De båda första gjorda på hörnreturer och trean då endast ett fåtal sekunder av första halvlek. Och även det målet efterspelet från en hörna. Förutom avslaget som följde så var det det sista som hände i första halvlek.

Något orättvist eftersom VBK drev det mesta av spelat så länge isen var hyfsad. Isens kvalitet sjönk dock ju mer halvleken gick.

I andra halvlek fortsatte Motala göra mål efter hörna. 4-2 kom på en ny hörnretur och 5-2 på direktskott. Det innebar att VBK nu släppt in tolv mål mot Motala i säsongens tävlingsmatcher. Och att tio av dem tillkommit efter hörna! Ett kraftigt underbetyg.

Men nu var det inte bara på hörnorna VBK föll. Frånsett inledningen av matchen gjorde VBK en medioker insats där skridskoåkningen och glöden helt saknades.

Motala visade upp en helt annan fighteranda. En spelare som till exempel Axel Ekholm fanns bara med på laguppställningen. Han syntes inte alls i matchen. Ett omdöme han emellertid får dela med flera lagkamrater. Det här var en ny djupdykning mot Motala.

Nu möts lagen i Hydro Arena på lördag och där VBK alltså inleder med ett tremålsunderläge.Ska de gulsvarta ta igen det krävs det betydligt bättre insats än vad som var fallet i första mötet.

LEIF HEDBERG

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook