Chockökning av knarket i Nässjö | Höglandsnytt
Nässjö Nyheter

Chockökning av knarket i Nässjö

Brottsligheten ökar mycket i Nässjö kommun, inte minst narkotikabrotten men också misshandel och hot.

Siffror från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) som Höglandet.nu tagit del av visar att antalet narkotikabrott ökade med över 27 procent ifjol, misshandelsfall med över 16 procent och hot och kränkningar med 23 procent.
”Bekymmersamt”, säger polischef Christer Edlund till Höglandet.nu
Statistiken visar att brottsligheten (antalet anmälda brott per invånare) är högre i Nässjö än i andra kommuner på Höglandet. Brottsligheten har dessutom ökat i Nässjö medan den minskar i grannkommunerna de senaste åren.
Knarket i Nässjö är ofta grogrunden för vidare kriminalitet. En anledning till att antalet narkotikabrott ökat är att polisen gjort insatser mot ungdomar och problemkvarter i kommunen.
”Vi vet att det finns många narkotikamissbrukare etablerade i Nässjö kommun och där arbetar vi aktivt med att lagföra dessa personer”, säger Christer Edlund till Höglandet.nu

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

  1. BU-nämden tycker tydligen att barnen bör introduceras till detta tidigare eftersom de har lagt förslaget att flytta Centralskole eleverna till Brinellgymnasiet.

  2. Detta är väl inte så konstigt med järnvägsknut och ungdomar som kan droga hur dom vill, det finns tex. inga fältassistenter i Nässjö sedan många år tillbaka och detta är väl frukten av detta sparande nu. Dessa hade kunnat ta tag i problemen med ungdomarna innan det går för långt.

  3. En ide annars är ju att stoppa dom som tar in skiten till Sverige….det är knappast ungdomar utan män med Armanikostymer och snygga bilar.

  4. Detta är inte någon vidare nyhet, att det blir fler och yngre missbrukare som dyker upp i nässjö, där många ”försörjer” sig på stölder å inbrott för att kunna få pengar till att köpa sitt knark eller sin flaska sprit, men det är sällan det är dom personerna som står för våldsbrotten
    utan det är ”oftare” på stan efter krogstängning, men detta är dock inte lustigt att allt detta förekommer och ökar då JAG anser att nässjö kommun gör mindre och mindre saker för att förhindra allt detta, vist dom gick in med något typ av avtal med polisen för ett tag sedan men det är inte ofta man ser mer en 1 polisbil någon timme på stan som sedan försvinner på ett uppdrag eller kaffe rast och lämnar stan tom på poliser. Det är allt upp till kommunen å göra något åt detta nu om dom vill att folk ska bo kvar i nässö, det finns ju ett klockrent väktarbolag i stan som ofta går nere på stan dagtid som jag har sätt ofta hjälper till med det mesta, att kommunen inte ber dom om hjälp även på stan under natten då bristen på polisens närvaro är stor, detta är något jag har sätt att andra liknade kommuner har gjort när dom har haft en liknade situation, Tack för ordet!

Kommentarer avstängda