Ekonomi Höglandet Småland Toppnyheter Vetlanda

CORONACHOCK på Höglandet: MILJARDFÖRETAG permitterar – 420 anställda drabbas

Stockholmsbörsnoterade Åsedabaserade aluminiumprofiltillverkaren Profilgruppen beslutade under måndagen att påbörja korttidspermittering av samtliga anställda.

Profilgruppen omsätter ca 1,5 miljarder kr och har ca 420 anställda. Många av Profilgruppens kunder har tillfälligt stängt ner sina produktionsenheter på grund av materialbrist och personalbrist som orsakats av den pågående corona-pandemin med ursprung i Kina.

Profilgruppens orderingång och beläggning går ner kraftigt och företagsledningen har därför kommit överens med de fackliga organisationerna om att påbörja korttidspermitteringar. Personalen kommer att permitteras på 60 procent redan denna vecka.

Tillfälliga anställningar avslutas.

”Åtgärderna gäller tills vidare och det går inte att idag bedöma när de kommer att avbrytas. Kapacitet kommer att finnas för att leverera enligt plan till de kunder som så önskar. Profilgruppen kommer att ha beredskap att mycket snabbt öka kapaciteten igen då efterfrågan ökar. Det som händer i omvärlden tvingar oss att agera här och nu för att skapa förutsättningar för konkurrenskraft på längre sikt. Det är mycket viktigt för oss att behålla de engagerade och kompetenta medarbetare vi har för att kunna serva befintliga och kommande kunder på samma höga nivå både under denna tuffa period och när efterfrågan återkommer”, säger Fredrik Zöögling, vd och koncernchef i en kommentar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook