Crump i otäck krasch – GP-tävling bröts

Vilket debacle! GP-tävlingen i speedway i Göteborg fick avbrytas efter bara 16 av totalt 23 heat. Och vad som kanske var än värre med Vetlandaögon: Jason Crump fick lämna Nya Ullevi i ambulans.

Regnet vräkte ner i Göteborg och för första gången någonsin fick därmed en GP-tävling i speedway därmed avbrytas i förtid. Nu fanns det ändå lite ljus i speedwaymörkret sett med Vetlandaögon.Wild card-föraren Tomas H Jonasson körde på sina fyra heat ihop åtta poäng och blev sexa i tävlingen. Om tävlingen hade fullföljts hade han med all säkerhet tagit den semifinalplats han så retfullt missade vid förra årets GP-tävling i Göteborg. Jonasson körde 1-3-2-2 och fick åtta GP-poäng.En poäng mer, nio, fick hans lagkamrat i Elit Vetlanda, Janusz Kolodziej vilket placerade honom på fjärde plats. Tävlingen vanns av Chris Holder, 10 poäng, före Greg Hancock 10 samt Antonio Lindbäck 9. Några finalheat kördes därmed inte.Jason Crump vann sina båda första heat, men föll i sitt tredje och fick av TV-bilderna att döma cykeln över sig. Han höll sig för axeln och fick stöttad av sjukvårdspersonal lämna tävlingen i ambulans.Det sätts därför ett stort frågetecken för hans närvaro på tisdag då Elit Vetlanda möter Västervik på Motorstadion. Lägg därtill att Kolodziej rekommenderats en veckas vila efter kvällens GP-tävling för att kurera sin skada så förstår ni att det förmodligen är ett mycket rumphugget Vetlanda som går till Smålandsderby på tisdag. Förmodligen försöker sportchefen Bosse Wirebrand/ inleda operation övertalning med Kolodziej om inte Crump kan köra.När det gäller de övriga svenskarna, Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren, så tog de sex poäng vardera. Elit Vetlandas fjärde bidrag, Jarek Hampel, stannade på fem poäng.LEIF HEDBERG