Dags att lämna Jönköpings län | Höglandsnytt
Debatt

Dags att lämna Jönköpings län


[adrotate banner=”27″]
”Utan en fungerande kollektivtrafik så är det bättre för flera delar av östra delen av Jönköpings region att lämna och ansluta sig till Kalmar Län”, skriver Mariannelundsförfattaren Stefan Torssell i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om nedläggningen av Krösatågen i Eksjö kommun.
[adrotate banner=”27″]
Nuvarande ledning för Jönköpings länstrafik, såväl tjänstemän som politiker, är för korta i rocken för sitt uppdrag. Dessutom finns inget politiskt parti i Jönköpings nya region som har kapacitet att formulera en hållfast trafikpolitik för den östra delen av länet.
Utan en fungerande kollektivtrafik så är det bättre för flera delar av östra delen av Jönköpings region att lämna och ansluta sig till Kalmar Län. Det finns invändningar givetvis, men detta är en dynamisk process och man kan bara ta slutlig ställning först när alla alternativ är klart formulerade och antagna. Debatten har just börjat.

Stefan Torssell
Mariannelund

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Stefan Trossell från Mariannelund vill lämna både Eksjö kommun och Jönköpings län. Hur svårt kan det vara? Det är väl bara att sätta ut huset till försäljning och flytta till storsta’n där det finns kollektivtrafik både i form av tunnelbanor och bussar. Om han inte vill flytta på grund av att han och hans familj vill bo nära skogen så får han finna sig i att kollektivtrafiken är lite spartansk jämfört med hur den ser ut i storstäderna. Det är inte rimligt att komminunvånare i andra kommuner som inte har jänvägspår inpå husknuten skall behöva betala för Stefan Trossells välbefinnande.

    Det är för få resenärer så tågtrafiken går inte ihop sig ekonomiskt därför lägger länstrafiken ned tågförbindelsen. När nu detta är klargjort kan debatten avslutas.

Kommentarer avstängda