Eksjö Nyheter

Dags för debatt i Eksjö

Politikeråret i Eksjö kommun börjar med en debatt om vad som ska prioriteras i nästa års budget. Politiker bjuds in att debattera, särskilt de nya i fullmäktige och medborgarna att följa debatten. ”Vi vill öka intresset för politiken”, säger Anders Gustafsson (m), fullmäktiges ordförande.

Den allmänpolitiska debatten inleder hela den politiska verksamheten och tanken är att den ska sätta tonen för resten av året. Planen är att ledamöter, också de som inte alltid vågar sig upp i talarstolen, ska berätta vad de vill i politiken.

Anders Gustafsson (m) berättar om och bjuder in till den allmänpolitiska debatten på torsdag.

Anders Gustafsson menar att det särskilt under svåra ekonomiska år som detta är viktigt att visa sin önskelista på vad som bör prioriteras.
”Här har politiken möjlighet att göra avtryck”, säger Anders Gustafsson som gärna ser att fullmäktige får en större roll i den politiska beslutsgången. ”Ofta är vi sista knapptryckaren men här vänder vi på det, vi är först”, säger Anders Gustafsson.

”Ofta blir debatten en önskelista men nu kommer det kanske in andra aspekter på politik”, säger Agneta Sköldunger (c), fullmäktiges vice ordförande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook