Dålig dag för Höglandshockeyn – NHC utklassat – Boro förlorade mot bottenlag

Att Nässjö HC inte skulle klara av Tyringe var ingen överraskning men däremot att Boro/VHC skulle förlora mot Sölvesborg.

Återigen spelade en utvisning stor roll för Boro. Redan efter 40 sekunder åkte Gustav Andersson ut för hög klubba. Detta utnyttjade på kvalplats placerade Sölvesborg och gjorde 1-0.
Boro kvitterade i slutet av första perioden men 10 sekunder senare sköt Sölvesborg in 2-1 och  gick ifrån till 3-1 i andra perioden.
Boro kämpade på och i första minuten av tredje perioden satt kvitteringen 3-3.
I samband med en Boro-utvisning bytte Sölvesborg målvakt och drygt tre minuter från slutet gjorde hemmalaget 4-3.
Boro tog en timeout och tog ut målvakten med två minuter kvar av matchen men lyckades inte kvittera.

I Nässjö tog HC emot serieledarna Tyringe och blev utklassade inför knappt 400 åskådare.
Tyringe tog ledningen efter 10 minuter men Nässjö HC höll jämna steg trots ett massivt övertag från Tyringes sida. En minut in i andra perioden kunde Nässjö kvittera till 2-2. Sedan följde 3 Tyringemål i perioden och ytterligare 4 i tredje perioden. NHC lyckades bara göra ett. Slutresultat 3-8.

Lagen kring kvalstrecket: Sölvesborg (se ovan), Gislaved och Osby tog alla poäng i omgången och närmar sig både Boro och NHC.