Dåligt spel när Vetlanda BK vann viktig match

Vetlanda BK vann den mycket viktiga bortamatchen mot Ljusdal med 2-4 idag söndag. En match som innehöll det mesta – förutom bra spel.

Nu hör det till saken att det var sex minusgrader och att snön blåste i sidled vilket gjorde det mycket svårspelat.
VBK dominerade första halvlek totalt.
Men det slutade antingen med att hemmamålvakten Jonas Svensson räddade, skott utifrån eller flera resultatlösa hörnor.
Istället kunde Ljusdal göra 1-0 genom Calle Mårtensson. Ett mål som föll som en blixt från klar hälsingehimmel.
Christian Mickelsson kunde emellertid kvittera till 1-1 i första halvleks sista minut på en kontring framspelad av Johan Löfstedt.
Mickelsson gjorde också 1-2 i början på andra halvlek på hörna och fick dessutom möjlighet att göra 1-3 på straff några minuter senare. Den sköt han löst mitt i magen på Ljusdalsmålvakten.
Istället kvitterade Ljusdal.
VBK-junioren Daniel Johansson gjorde sedan ett konstmål då han åkte igenom hela Ljusdal och satte 3-2.
Lagkaptenen Johan Löfstedt, som för dagen var mycket bra, såg till att fastslå slutresultatet 2-4.
Den andra halvleken präglades i övrigt av flera utvisningar. Bland annat ett grovt matchstraff och en ledare avvisad vilket båda drabbade Ljusdal.
För VBK väntar på onsdag en svår bortamatch då Hammarby väntar i Stockholm.