Damm och slam – Husqvarna köper stort bolag | Höglandsnytt
Ekonomi Jönköping Jönköpings län

Damm och slam – Husqvarna köper stort bolag

Husqvarna Groups Construction-division har tecknat avtal om att förvärva Pullman Ermator AB, marknadsledande inom lösningar för hantering av damm och betongslam. Förvärvet förväntas slutföras i mitten av januari 2017.

”Strategiskt passar förvärvet av den snabbväxande och mycket lönsamma marknadsledaren Pullman Ermator perfekt för Husqvarnas Construction-division. Förvärvet ska ses i perspektivet av vår strategiska avsikt att växa Construction-divisionens andel av koncernen”, säger Kai Wärn, VD och koncernchef för Husqvarna Group, i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.

”Genom att integrera Pullman Ermators marknadsledande lösningar för damm och betongslamhantering i Husqvarnas produkter för kapning, borrning och slipning av betong, kan vi erbjuda ännu mer effektiva helhetslösningar för våra kunder. Tillväxten förväntas gynnas av tillgången till Husqvarna Constructions omfattande geografiska räckvidd och täta distributionsnät. Förvärvet är också ett viktigt steg i vår strategi som syftar till att fortsätta att öka vår marknadsandel på den attraktiva marknaden för golvslipning och polering”, säger Henric Andersson, chef för Husqvarna Construction.

Pullman Ermator, med huvudkontor i Smedjebacken, är marknadsledande inom lösningar för damm och betongslamhantering såsom stoftavskiljare, torr- och våtdammsugare och luftrenare inom byggindustrin. De cirka 50 medarbetarna är i huvudsak baserade i Sverige samt i det helägda dotterbolaget Ermator Inc. med huvudkontor i Tampa, Florida i USA.

Under 2016 uppgick Pullman Ermators oreviderade och preliminära försäljning till cirka 300 Mkr. Förvärvet bedöms ha en begränsad positiv effekt på Husqvarna Groups rörelseresultat och nettoresultat för 2017.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook