Därför springer han Eksjö stadslopp | Höglandsnytt
Debatt Sport

Därför springer han Eksjö stadslopp


”Det är viktigt med regelbunden träning. Många av de stora samhällskostnaderna för sjukvård skulle undvikas om fler tränade lite mer och såg över sin kosthållning”, berättar Hultpolitikern och riksdagsledamoten Rickard Nordin (c) som ställer upp i Eksjö stadslopp för att komma i form och för folkhälsans skull.
[adrotate banner=”27″]
En studie från Umeå Universitet visar att Riksdagsledamöter lägger på sig ett kilo vikt per år i riksdagen.
Jag upptäckte själv för ett drygt år sedan att jag aldrig varit i så dålig fysisk form. Då bestämde jag mig för att börja träna inför Stadsloppet som jag brukade springa för 10 år sedan för att ha något att sikta på.

Centerpartiet har ett förslag om regelbundna hälsokontroller efter Västerbottensmodellen för människor som fyllt 40,50 och 60. För att frivilligt gå igenom träning, kost och andra förebyggande åtgärder för ett friskt och gott liv.

Idag är jag med tre timmars träning i veckan nere på tider som närmar sig de jag sprang på som tonåring och både den fysiska och psykiska hälsan är bättre. Jag vill springa för att uppmuntra andra att ta hand om sin hälsa – det vinner både individ och samhället på.

Rickard Nordin (c), riksdagsledamot för Centerpartiet med rötter från Hult, ledamot av socialutskottet, talesperson i folkhälsofrågor för Centerpartiet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook