De är inte glada efter profetiska TV-chefens attack på privat företag | Höglandsnytt
Jönköping Jönköpings län

De är inte glada efter profetiska TV-chefens attack på privat företag

Hon uttalade sig om något som inte fanns och försökte misskreditera ett privat företag. VDn för statliga televisionen (SVT), Hanna Stjärne har hamnat i rejält blåsväder.

I en webbsänd debatt på SVT den 10e april där temat var medieläget i Sverige uttalade sig Stjärne om Jönköpingsbaserade nättidningen Jmini och dess nylanserade nättidningar i Linköping och i Norrköping. Stjärne hävdade att Jmini och de nya tidningarna mer eller mindre enbart ägnade sig åt att skriva av andra etablerade mediers rapportering.

Något förvånande uttalande eftersom de nya tidningarna i Östergötland visserligen aviserats men inte lanserades förrän den 20e april. Tio dagar efter Stjärnes uttalande.

Jminiledningen är rasande efter SVT-VDns uttalande.
”Om det är okunskap eller medvetna lögner från Hanna Stjärnes sida spelar egentligen inte så stor roll. Det vore klädsamt att ta reda på fakta. Vi ägnar oss åt egna nyheter, reportage, ekonominyheter och sport och en del rewrite förstås, precis som alla övriga medier”, säger Jminis VD Mats Ottosson i ett uttalande på sin sajt och ställer också en fråga till Stjärne:
”Hur ser Hanna Stjärne på SVT:s egen rewriteindustri? Något ni ska sluta med?”

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook