Eksjö Toppnyheter Vetlanda

De berättar om våldtäkten i Vetlanda

Det handlar om en timme som kan få avgörande betydelse för rättsfallet kring den misstänkta våldtäkten i Vetlanda kommun som nu nått fram till rättegång i Eksjö tingsrätt.

En 19-årig man är misstänkt för att under valborgsnatten ha våldtagit en flicka på en adress på en gata i ett bostadsområde på en större ort i Vetlanda kommun.

Mannen har förnekat brott. Han ska under huvudförhandlingen i Eksjö tingsrätt förhöras i ca en timme. Det ska också brottsoffret göras.

Dessutom finns det ett par vittnen som ska berätta om våldtäktsnatten. En kvinnoperson ska berätta om sina iakttagelser av målsäganden i anslutning till händelsen samt vad målsäganden berättat för henne efter den misstänkta våldtäkten.

En mansperson ska vittna om hur han sett brottsoffret och 19-åring vid brottstillfället och vittnesmålet, ska enligt åklagaren, styrka att 19-åringen utnyttjat att målsäganden befunnit sig i en särskilt utsatt situation.

De båda vittnesmålen beräknas ta en timme i anspråk. Därtill finns också bevisning i form av SMS där åklagaren menar att 19-åringens uppsåt att begå brott styrks.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook