De flesta riksdagspartier tycker som SD | Höglandsnytt
Debatt

De flesta riksdagspartier tycker som SD


[adrotate banner=”27″]
”Det SD vill göra nu är inget konstigt, det är något som i Sverige är helt normalt och som enligt de flesta riksdagspartier borde vara helt i sin ordning”, skriver Sävsjöpolitikern Patrik Lindberg (PP) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om SD-förslaget att registrera fångar med invandrarbakgrund.

[adrotate banner=”27″]
Just nu är det ett himla liv i media om att SD, eller i alla fall Kent Ekeroth, vill registrera invandrare. Det är behjärtansvärt att media tar upp det, då det är ovanligt när det gäller frågor av detta slag. Det SD vill göra nu är inget konstigt, det är något som i Sverige är helt normalt och som enligt de flesta riksdagspartier borde vara helt i sin ordning.

För tio år sedan lades grunden för detta, då började arbetet med att ta fram de lagar som vi idag känner till som FRA-lagen. Lagen klubbades igenom 2008 av en majoritet i riksdagen. Vid den tidpunkten hade SD ca 3% av svenska folkets röster, så att beskylla dem för FRA-lagen blir svårt. Vad har FRA-lagen med detta att göra undrar många nu. FRA-lagen har satt ribban för hur vi ser på vi och dem.

Detta kunde man läsa i DN 2008:
”Tillsammans med tidigare regelverk ger den nya lagen FRA rätt och möjlighet att registrera alla medborgares sociala nätverk. Det sker med hjälp av vad som är känt i olika register om personens ras eller etniska ursprung, politiska åsikter, medlemskap i fackförening eller sexualliv. På så sätt kan FRA ofta ha bättre kunskap om en människas liv en vad denna själv har. Därtill har FRA rätt att överföra personuppgifter till främmande makt. FRA:s avlyssning av civil kommunikation medför således en oacceptabel kartläggning av otaliga medborgare på individnivå. Det skriver tretton forskare och experter från olika discipliner som analyserat lagstiftningen för FRA.”

Så när vi idag hör hur S och M med flera gnäller och klagar över hur onda SD är när de vill kartlägga och registrera fängelsekunder efter etnicitet så kan jag bara konstatera att det är den majoritet av partier och riksdagsledamöter som 2008 lade grunden för detta som borde ta ansvar för det klimat de själva skapat. Att registrera personer med invandrarbakgrund är ett resultat av deras arrogans och fröet de sådde 2008. Vi var många som innan FRA-lagen skrek högljutt om hur detta skulle sluta, de flesta ansåg att vi hade fel och avfärdade det hela med att vi var konspiratoriska foliehattar. Jag kan idag hålla med om att vi hade fel, det har blivit långt värre än vi kunde föreställa oss, detta bara på några få år.

Patrik Lindberg Piratpartiet Sävsjö

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Blev förvånad över att Ekeroth lade förslag på att registrera fångars bakgrund. Han borde som riksdagsman känna till att detta redan görs, och alltid har gjorts. Frågan aktualiserades tidigare i höst, då man från Norge erbjöd sin expertis, men SCB avböjde och informerade att detta redan gjordes.
    Orsaken till att det uppstått ett missförstånd om statistik förs eller inte beror på att myndigheterna beslutat att inte offentliggöra resultaten, då de är politiskt känsliga. I våra grannländer och övriga länder så är denna typ av statistik självklar.
    I vilken hög grad frågan är känslig, visades med tydlighet när SvD ledarskribent Per Gudmundson redovisade norsk statistik, och ställde frågan om inte svenska politiker borde ta frågan på allvar. Han möttes då av ett massivt näthat, och även mordhot från sina kolleger i media. Hanteringen visar med tydlighet varför hela invandringsfrågan har fått en sådan beröringsskräck.

Kommentarer avstängda