Kultur

De här får årets kulturpriser i Vetlanda kommun

Kultur- och fritidsnämnden i Vetlanda kommun har beslutat att ge årets Ledarpris, Utbildningsstipendium och Kulturpris till följande personer och med följande motiveringar:

Ledarpris

  • Peter Karlsson för hans mångåriga engagemang i Landsbro IF Skidklubb. Som drivande kraft har han bidragit till att föreningen idag har en av södra Sveriges bästa konstsnöanläggningar för längdskidor. Anläggningen möjliggör längdskidåkning för motionärer, barn och ungdomar samt elitåkare.
  • Anders Bernberg för hans engagemang som scoutledare i Vetlanda Scoutkår. Hans ledarskap präglas av rättvisa och ärlighet, vilket inger förtroende. Barn och ungdomar känner sig sedda och kan växa i sin roll.

Kulturpris

  • Hilbert Björkdahl, för hans långvariga och kreativa engagemang inom musik, teater och litteratur, för hans mångsidighet och initiativrikedom som bidragit till att utveckla den lokala kulturen.

Utbildningsstipendium (8000 kr)

  • Anton Kull,  att användas till utrustning i egen studio, som är både arbetsplats, studieplats, inspelningsplats för olika band och privatpersoner. Anton Kull går en teknisk/konstnärlig utbildning med inriktning på produktion av ljud och musik vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

 
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook