De har gett upp – Vetlanda BK förlorade

Vetlanda BK förlorade med 2-5 (0-2) i hemmamatchen mot Edsbyn men gjorde det med den gulsvarta flaggan i topp.

Faktum är att VBK lika gärna kunde tagit poäng.

VBK kom till spel utan Joakim Andersson och Robin Folkesson även i denna match.

Trots det stod man upp mycket bra mot  Edsbyn som via segern befäste sin andraplats i serien.

Hälsingelaget fick också en drömöppning i matchen och gjorde 1-0 redan i första och 2-0 i tredje minuten.

Då hade VBK:s Filip Bringe ändå ett läge att göra 1-1 där emellan.

Edsbyns 0-1-mål var lite av matchens behållning. Hans Andersson slog ett pass upp till målskytten Martin Frid som i princip skar genom samtliga spelare.

VBK spelade därefter bra bandy och bäst var man i första halvleks avslutning och i början av andra.

Det var också då som Johan Löfstedt åkte igenom hela det rödblåa laget och reducerade till 1-2.

VBK fortsatte spela bra. Därför kom Edsbyns 1-3-mål väldigt ologiskt. Byn gjorde därefter även 1-4 och 1-5 innan Patrik Johansson i slutminuten satte slutresultatet 2-5.

Vinner Sirius senare i dag mot Gripen har VBK i bästa fall bara två poäng ner till negativt kval.