Toppnyheter Vetlanda

”De kör så in i helvete” – polisen har lista på alla buskörarna i Vetlanda

Det lär finnas en lista, en lång lista på buskörarna som terroriserar Vetlandaborna, främst på helgerna och på nätterna men också på dagarna. Samtidigt försöker kommunledningen slå floskelrekord.

Buskörning, gasa med motorn, spela hög musik, ett liv i det förgångna där fossila drivmedel och testosteron och penisförlängare i form av risiga bilar är det eftersträvansvärda. Så ser Vetlandas kanske mest hatade kulturyttring ut.

”Helgerna är rent för jävliga. De kör så in i helvete. Orkar fan inte ringa polisen varenda jävla eftermiddag och kväll”, skriver en uppgiven Vetlandabo till kommunledningen via Synpunkt Vetlanda och berättar att Höglandspolisen fått en lista på cirka 30 buskörningsmisstänkta registreringsnummer.

Vetlandabons på riktig svenska uttryckta uppriktiga uppgivenhet möter dock floskellandets språk när Vetlanda kommuns utvecklingsstrateg.

”Ett arbete sker kontinuerligt i samarbete med kommunens representanter och med polisen för att kunna hitta lämpliga lösningar på problem[et]. En dialog förs även med boenden i området för att i samråd kunna ta fram lösningar”, synpunktssvarar Maria Gromer, utvecklingsstrategen, och uppmanar den uppgivna Vetlandabon at delta i ”dialog med berörda aktörer”.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook