Ekonomi Nässjö

De planerar för rekordjul i Nässjö


Posten i Nässjö förbereder sig för en rekordjul med tanke på hur många julklappar som kommer beställas genom e-handel.

Förra året lämnade PostNords ombud i Nässjö ut rekordmånga julklappar. Enligt posten pekar mycket på att e-julhandeln slår rekord i år igen.
Postnords ombud i Nässjö lämnade ut över 12 978 julklappar under december 2014. Det är en ökning med 19 procent jämfört med året innan. I år förväntas ännu fler paket och för att göra det så smidigt som möjligt att hämta ut julklapparna rustar ombuden inför julen. Bland annat har en del ombud förstärkts med handdatorer för att förkorta tiden det tar att hämta ut en försändelse.
”Vi förväntar oss en ny rekordjul. Därför har vi stärkt upp våra ombud och utlämningsställen runt om i landet. Allt fler vill spara tid och slippa trängas i julruschen. Därför väljer de att göra sina julklappsinköp via nätet och få klapparna levererade direkt hem, eller till sitt närmaste ombud, i god tid före julafton”, säger Ove Eriksson, teamchef på Postnord, i ett pressmeddelande.
Enligt e-barometern för tredje kvartalet i år uppskattar svenskarna att de kommer att handla julklappar för 20,5 miljarder kronor i år, varav 5,4 miljarder kronor via e-handel.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook