Eksjö Höglandet Jönköping Jönköpings län Sävsjö Toppnyheter

De struntar helt i Sävsjö kommun – slår stenhårt i november

Kommunledningen i Sävsjö har beklagat sig men det struntar Trafikverkets företrädare helt i. Nu slår de till med storsläggan mot rv 30.

Senare i november sänks högsta tillåtna hastigheten på rv 30 från 90 till 80. Detta gäller inte bara sträckan Hok-Lammhult utan hela vägen från korsningen med E4an ända till Småland airport.

Generellt sett ska en väg vara mötesfri för att ha en högre hastighet än 80 km/tim, låter det i ett pressmeddelande från Trafikverket.

Också rv 40 mellan Eksjö och Mariannelund är hotad men drabbas inte ännu. Rv 30 är den enda på Höglandet som drabbas den här gången. Trafikverkets ledning argumenterar att sänkta hastigheter kommer att minska antalet döda på vägarna.

”Färre dödsolyckor är ett mål som svårt att säga emot. Men standardlösningen är inte att hela tiden sänka hastigheten. Vi ser hellre att resurserna läggs på att göra vägarna säkrare genom att exempelvis bygga om dem till 2+1 vägar”, säger Mikael Högskoog, pressansvarig på intresseorganisationen Motormännen, till TT.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook