Ekonomi Eksjö

De tänker på döden hela tiden – nu vill Eksjöborna ha mer betalt

 Officersförbundet har inlett sitt förbundsmöte. Frågan om lägstalöner för soldater, sjömän och officerare står fortsatt i fokus.

För Officersförbundets del har de senaste åren präglats av förhandlingar om det nya arbetstidsavtalet. I september 2017 kom förbundet överens med Försvarsmakten om nya avtal för ersättningar. Avtalen kommer att öka den militära personalens tillgänglighet samtidigt som personalen får ersättning i nivå med den tid de tjänstgör.

– Vi har visat att vi kan leverera och ta fram ett arbetstidsavtal som både passar Försvarsmaktens verksamhet och som ger personalen rimligare villkor. Nu kan vi lägga mer kraft på nästa avgörande fråga: att få upp lägstalönerna för den militära personalen till en rimlig nivå.  Lönefrågan är akut och måste åtgärdas här och nu. Vi vet ju att lönen är den vanligaste anledningen till att soldater och sjömän funderar på att lämna Försvarsmakten, och alldeles för ofta också gör det, säger Lars Fresker, ordförande för Officersförbundet, i ett pressmeddelande

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook