Toppnyheter Vetlanda

De vill döda – Vetlandaborna har kommit på nya sätt

Döda djur. Det finns inget som Vetlandaborna hellre vill göra. De vill döda fåglarna som de anser förstör för människorna i centrala Vetlanda. Nu har de kommit på nya sätt.

Ge fåglarna foder med sömnmedel och plocka dem sedan för avlivning, föreslår en Vetlandabo via Synpunkt Vetlanda och får stöd hos kommunledningen men det finns ett problem: giftet biter inte på de härdiga fåglarna.

”Vi undersöker detta. Som det ser ut tål kajor så stora mängder gift och sömnmedel att det inte går att lösa praktiskt”, säger gatu- och parkchef Pär-Olof Högstedt i sitt svar.

En annan Vetlandabo föreslår att sätta in rovfåglar, t ex pilgrimsfalk, som ska få häcka i området och ta över bördan att döda av de mindre fåglarna från människornas axlar. Också detta förslag får stöd hos kommunledningen och verkar genomförbart.
”Pilgrimsfalk har vi inga stationära i kring Vetlanda men berguv förekommer runt Vetlanda. Vi har redan pratat om detta, och ska bygga några holkar och sätta upp i lämpligt område”, säger Pär-Olof Högstedt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook