Debatt

Debattera med Sverigedemokraterna, inte förakta dem!!!

Jag följer debatten om Sverigedemokraternas framfart i svenskt politiskt liv. Hur de etablerade politikerna krumbuktar sig och förfasar sig över partiets ståndpunkter.

Ibland får jag samma känsla, inför fasan med SD, som bekännelsen till feminism, en tunn fernissa för att vara politiskt korrekt.

Läser jag igenom SD ståndpunkter i de allmänna programmen tycker jag de är ungefär som folkpartiet, lika farligt eller ofarligt att rösta på.

Sedan kommer vi till deras invandrarfientlighet. Kollar man vad de kräver är det sifferkineseri om anhöriginvandring och mycket annat. Det är frågor som alla politiska partier har eller kommer att diskutera. Det som vi inte ser men som jag tycker är mer otäckt är en utvecklad rasism och rasbiologi. Det är där vi skall hålla ögonen på det politiska fenomenet SD.

Om de kommer in i Riksdagen kommer de att fungera som en politiskt nervgift, nämligen hos riskdagsmän utlösa dåliga värderingar som sakta men säkert vrider Sveriges främsta politiska forum mot värderingar som inte är bra.

Låt oss erinra oss att de krav som ND med greven Ian Wachtmeister framförde  är alla beslutade och tagna av Sveriges Riksdag, både invandring och ekonomisk politik. Jag hoppas vid min gud att vi slipper se detta med Sverigedemokraterna.

Faran med partiet är att det skadar de humanistiska värderingarna. Medverkar till att landet inte byggs med goda värderingar.  Jag tror t.ex. att Sverigedemokraterna kommer att bidra till att vi får fler utslagna, att tiggeriet kommer bli en vanlig del av vår gatubild.

Synen på människan kommer att brutaliseras. Juridiskt godtycke  som ”justitiemord” kommer att bli fler. Rättvisans gudinna Justitia kommer att snegla på makten och behaga den och sparka nedåt.

Jag måste säga att när Sverigedemokraterna framför sitt budskap  är det inte sökandet efter bildning och finess som slår mig utan det är lite skrålet från Ölhallarna i förfinad form

Vi måste ta debatten med dem i varje sakfråga. Vi måste visa att det politiska systemet utan SD är skarpsinnigt intellektuellt och bärare av humanismen och rättvisa. Rättvisa system som  yttrandefrihet, lagar och skatter måste bli grundfundament i den svenska demokratin.

Ska vi vinna tillbaka de vilsna skarorna som sökt sig till SD då måste vi visa att vi tar deras frågeställningar på allvar . Som människor sluta dem till vår famn och älska dem. Just mekanismen att stöta bort och förakta dem som är med i SD är deras främsta närsalt. Folk känner att det hos SD finns en öppen famn, du är en i gänget – så är det inte i de etablerade politiska partierna, där är det de stora och ni små skitar.

Det är den bristande folkrörelseandan, det goda kamratskapet som försvunnit i de politiska partierna som skapat SD. Orsakerna till eländet skall vi söka hos oss själva. De politiska partierna är valkorporation för ett gäng makthungriga politiker som gärna vill stå på listor, sitta i beslutsförsamlingar men i kommunikationen med folket vara passiva och gärna spotta på den lille och svage.

Vi måste i alla partier visa att den långsamma men grundläggande vägen demokrati, humansim och i vardagen det goda kamratskapet leder rätt men det tar tid. Klara vi inte det då kommer skrålet från ölhallarna tillta.

LARS-HÅKAN HALLDIN (C)Seniorkandidat till riksdagenEksjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook