Ekonomi Höglandet

DEKLARATIONEN: Skatteverket slog nytt rekord

Den 2 maj hade över 6,1 miljoner personer deklarerat digitalt. Det är en ökning med drygt 325 000 personer jämfört med förra året.

– Vi har haft en stigande digital trend i många år och den har stärkts kraftigt de senaste två åren. Det var mer än dubbelt så många som deklarerade digitalt första dagen i år jämfört med sista dagen, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Totalt ska cirka 8 miljoner personer deklarera i år och hittills har närmare 77 procent av dem deklarerat digitalt, 6 121 875 personer. Det är 325 211 fler än förra årets 5 796 664. Antalet kommer att öka ytterligare fram till den 15 juni då alla som har anstånd ska ha deklarerat. Dessutom har nu var tredje person, 2,7 miljoner personer, som ska deklarera en digital brevlåda.

– Redan i april fick en miljon personer med digital brevlåda som deklarerade tidigt sin skatteåterbäring. I början av juni får övriga av de som deklarerat digitalt och anmält bankkonto sina skattepengar, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

De som deklarerar på papper får sina skattepengar i augusti och de som ska betala ska göra det i november.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook