Nyheter

Demonstrationsbråk mot SDU avvärjdes

Det blev inga allvarligare konfrontationer, då Sverigesdemokraternas ungdomsförbund i Jönköping genomförde sin demonstration som upptakt till de interna överläggningarna. Ett 25-tal demonstranter avvisades och fem omhändertogs.

SDU hade tillstånd till en demonstration med utgångspunkt från A6. Ett hundratal deltog i denna. Strax innan tåget skulle sätta igång dök det upp ungefär lika motdemonstranter, som plockade fram högtalare och banderoller på en plats i närheten.

Polisen slog till snabbt och såg till att motdemonstranterna fick flytta på sig till en plats där de inte kunde störa alltför mycket. När SDU-tåget sedan skulle passera 50-talet meter därifrån försökte man överflygla polisen och komma fram till SDUarna men de stoppades handgripligen av poliser med och utan hundar. Några konfrontationer mellan grupperingarna uppstod aldrig.

När den tillåtna demonstrationen upplöstes utanför konferenshotellet gjorde ett antal motståndare försök att slinka med in. De kunde dock avvisas.

Kommissarie Ingemar Ericsson var insatsledare och han var ganska nöjd med hur man lyckats med dagens uppgift. Totalt genomfördes ett 25-tal avvisningar och fem personer omhändertogs.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook