Ishockey

Den stora planen: skapa ett damlag i ishockey på Höglandet

Boro/VHC och Eksjö har inlett ett samarbete och det stora projektet är att bygga upp ett gemensamt damlag i ishockey, ett lag som ska delta i seriespel.

Det finns flickor som gärna spelar ishockey, både i Eksjö och i Landsbro/Vetlanda. Problemet är att de på varje plats är för få för att få ihop ett lag. De måste därför spela i pojklag och när det är dags för junior- och seniorspel finns inte längre förutsättningar i klubbarna för spel. Den onda cirkeln sluts därmed med att många lovande spelare lägger av.
Nu är tanken att klubbarna går ihop för att skapa bättre förutsättningar för flickor att spela ishockey.
”I den här satsningen kan vi få till ett tjejlag tillsammans och ett lag till en damserie”, säger Eksjö HCs juniortränare Jonas Petri vid tisdagskvällens presskonferens.
”Vi hade ett tjejlag en gång men det finns för få i Boro och för få i Eksjö. Vi är duktiga på att rekrytera men de måste se en fortsättning, att man kan fortsätta till vuxenserie”, säger Calle Odelberg, ordförande för Boro/VHC.
”Vi tappar många av tjejerna, de är ganska ensamma till sist. Vi har bra förebilder, som är med i HV71. Vi måste jobba för att inte tappa dem på vägen”, säger Malin Landgren, ordförande i Eksjö HC.
Satsningen är långsiktig. Det blir inget damlag nästa säsong, långt därifrån. Malin Landgren talar om spelare födda 2008 som en start på flicksatsningen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook