Det är regeringens fel att sjuka tvingas lida | Höglandsnytt
Debatt

Det är regeringens fel att sjuka tvingas lida

Det har av och till förekommit uppgifter om hur den multisjuke Jan Gustavsson fick vänta på sin ersättning i tre månader. Men det var inte försäkringskassans fel. Inget av det lidande sjuka människor drabbas av är numera försäkringskassans fel

Det är det helt horribla regelverk regeringen tagit fram, som orsakar de flesta problemen.

Varje gång Reinfeldt, Borg, Axén eller Kristersson säger sig vilja hjälpa människor till en andra chans är det ren lögn.

Avsikten är inte att hjälpa människor. Avsikten är att göra sjuka människor fattiga. Ovan nämnda herrar tror nämligen att fattigdom är en sporre att söka jobb, som inte finns.

Utförsäkrade måste ha tre månaders aktivitetsstöd, som är avsevärt lägre än sjukpenning medan försäkringskassan och arbetsförmedlingen utreder den sjukes framtida arbetsförmåga. Den sjuke behöver inte delta själv . Asvsikten från regeringen är således mindre ersättning.

Har den sjuke haft sjukersättning (sjukpension) måste han ha tre månaders karens innan han kan få sjukpenning igen, om han inte är synnerligen allvarligt sjuk eller beräknas dö inom en snar framtid. Helt enligt regeringens regelverk. Människor ska till varje pris göras fattigare.

C:a 65 procent av alla utförsäkrade återvänder till sjukförsäkringen. De är för sjuka för att arbeta. En del hamnar då i Moment 22. De är för friska för sjukpenning och för sjuka för a-kassa. Då återstår endast socialbidrag.

Nästa år riskerar cirka 3 000 sjuka att utförsäkras för andra gången!

Tre månader av aktivitetsstöd, karenstid samt att utförsäkra svårt sjuka en andra gång bevisar påståendet att regeringsföreträdare ljuger, när de påstår sig vilja hjälpa sjuka. Det är regelverket som är sjukt och genast borde dödförklaras.

Regelverket kommer dessutom att orsaka ökade köer i vården p g a att läkare snart får använda halva arbetstiden för att skriva läkarintyg och läkarutlåtanden till försäkringskassan. Regeringen orsakar med regelverket i sjukförsäkringen ett ohållbaert resursslöseri med läkarkompetensen, när läkarna tvingas använda alltför mycket tid till intygsskrivande i stället för att bota sjuka.

Avslutningsvis vill jag ge en eloge till de tjänstemän på försäkringskassan i Vetlanda jag haft regelbunden kontakt med sedan i november 2010. De har varit fullstndigt korrekta i alla kontakter och ingen skugga skall falla över dem. De gör så gott de kan för att hjälpa sjuka människor.

Det är de nya moderaternas vansinnigt felaktiga syn på sjuka, som är roten till allt onödigt lidande sjuka människor i Sverige numera får utstå.

IRENE WAHLINSävsjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook